Milyen színeket alkalmazhatunk egy kertben? Narancs

Épp színes épített elemeket kerestem egy új kertünkbe, amikor rábukkantam erre a kertre. Rögtön megihletett.
A narancssárga és a sötétszürke remek párosítás!


Stoke Newington Garden


A kert tulajdonosai egy fiatal pár Stoke Newingtonból, akik mindketten a zeneiparban dolgoznak, és szerették volna, ha erre reflektál is a kertjük. A kikapcsolódás és a szórakozás kulcsfontosságú volt. Előtte nagyon benőtt, és túlzsúfolt volt a kert, ezért alaposan lecsupaszították, így bukkant elő a csodás Cornus cousa (Som), mely most a kert fő fókuszpontja.
A kerttervezés alapja egy rácsos elrendezés volt, mely mind vízszintesen, mind függőlegesen tagolja a kertet. Az is fontos volt, hogy létrejöjjön egy, a szomszédok elől jól elzárt rész, ezért a kert egy részét kicsit lejjebb süllyesztették. Extra ülőhelyet nyújt a Balau fából készült lebegő pad.
A lounge székek moduláris rendszerűek, így lehetnek napozóágyak, kanapé, vagy különálló székek is, ahogy az alkalom és a kedv adja. A színük pedig szuper!
A növénykiültetés egyszerű, a színséma úgy lett kiválasztva, hogy kontrasztot alkosson a sötét szürkés-barnás-narancsos árnyalatokkal. A fenntartása legyen egyszerű, de mindig legyen valami szín, ami fenntartja az érdeklődést.
Kerttervezés: London Garden Designer
Forrás: londongardendesigner.com

Stoke Newington Garden
Stoke Newington Garden
Stoke Newington Garden
Stoke Newington Garden
Stoke Newington Garden

Ha tovább gondolom a dolgot, akkor például ilyen burkolatokkal lehetne még összehozni ezeket a színeket:


Semmelrock CARAT Struktur
Friedl Largo

Megjegyzések