Hallgassunk zenét a kertben is!

Korábban írtam már arról, hogyan alakíthatunk ki remek munkahelyet a teraszon. Nálam szinte mindig szól valamilyen zene munka közben, egy baráti összejövetel alkalmával pedig különösen kellemes, ha van egy kis zenei aláfestés. Ha pedig a teraszon szeretnénk berendezkedni, miért ne vigyük oda magunkkal a zenét is? Megoldás lehet ilyenkor egy hordozható rádió, vagy a benti hangfalak kivezetése, de ezeket este és rossz időben pakolhatjuk össze, hiszen nem tesz nekik jót sem a pára, sem a napsütés. Aki igazán komolyan gondolja, hogy életmódszerűen használja a kertjét, előbb-utóbb eljut a döntésig, hogy kültéri hangszórók kellenek.


Egy projektorral igazán különleges szabadtéri moziélményt teremthetünk

Szerencsére már nem kell az alacsony költségvetésű kerthelyiségek megoldásához folyamodni, amikor zacskót húznak a mini Hi-Fi hangfalaira. Nem is tökéletes megoldás, hiszen a pára ellen nem véd, de legalább csörög a nylon, ha szól a basszus. Ma már itthon is kaphatók remekül használható kültéri hangfalak majdnem minden árkategóriában.

JBL Control One AW
A teraszra ajánlott típusok közt találunk hagyományos, hangfal formájú típusokat és álcázottakat is. A hagyományos hangfalak között számos olyan gyártó képviselteti magát, akik neve ismerősen csenghet azok számára, akik kerestek már otthonukba Hi-Fi komponenseket: Yamaha, Bose, JBL, Bowers&Wilkins, Jamo, Polkaudio, stb. Álcázott hangfalak közt a leggyakoribb a kaspó, illetve a szikla forma.



Személy szerint nem igazán kedvelem a sziklának álcázott típusokat, de van, aki inkább a rusztikusabb megoldások híve, vagy szeretné az egész kertet megtölteni halk zenével, de nem szeretné, ha a növények között hangfalakat látna. Nekik megoldást jelenthet a Jamo Rock, vagy a Klipsch AWR 650.

Klipsch AWR 650 SM
A kertben, a növényzet közt is helyezhetünk el hangfalakat. Többek közt a Polkaudio és a Bose kínál letisztult megoldásokat a zene szerelmesei számára. Ezek közt vannak leszúrható, illetve talajba süllyeszthető megoldások.

Bose Freespace51


Polkaudio Sat30

James Landscape Series
Természetesen a kültéri hangszórókat csak vízmentes csatlakozókkal szereljük és -bár tökéletesen időjárás állók- nem árt, ha nem öntözi őket telibe az öntözőrendszer esőztető szórófeje.
Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat nem is kell már több, csak egy kényelmes kertibútor, egy fröccs / koktél / limonádé (tetszőleges aláhúzandó) a kézbe és egy jól megválasztott szám, amely megteremti a nyári hangulatunkat. Azért legyünk tekintettel a szomszédokra is, bánjunk csínján a hangerővel, hogy ne zavarják meg csengetésükkel a mi tökéletes kerti időtöltésünket! Ha pedig kellemes a zene, még albérlőnk is lehet:

A kerti moziról nem is beszélve!! Fantasztikus élmény!



Megjegyzések