Igazi angol (angliai) kert, modern vonalakkal

Egyik kedvenc kis angliai kertem. Egyszerű, stílusos és nem túl költséges kert.
A kerttervezőnek az volt a kihívás a tervezés során, hogy a kert nagyon keskeny és hosszú, (6,8m széles és 34m hosszú), viszont számos funkciót szerettek volna a megrendelők elhelyezni benne, úgymint nappali és étkező terasz, lounge, főző és sütőhely a felnőtteknek, játszóhely a gyerekeknek és a kutyának. Az egész kertet pedig a ma igen kedvelt kortárs modern formavilágban szerették volna újragondolni.



A tervező úgy tervezte meg a kertet, hogy a kert minél kevésbé tűnjön keskenynek és hosszúnak. A modern vonalvezetéssel, és a keresztirányú tagolással nagyon is sikeresen oldotta meg a helyzetet, elkülönítve a felnőttek és a gyerekek részlegét. A nagy növényblokkok segítenek elválasztani a tereket egymástól, mégis lehetővé teszik az átlátást az egész kerten.
A kertben a sötétszürke és világosszürke, illetve a növények zöld színei uralkodnak, és tartják meg egy szép egységben az egész kertet.



A megrendelők szerették volna élvezni a kertet az esti órákban is, így a tűz és a világítás is fontos része volt a kerttervnek.
Kerttervező: Declan Buckley



A kerti kandalló előtt elhúzódó sötétszürke bazaltburkolat is a keresztirányú tagolást szolgálja

Megjegyzések